Založ si blog

Platíte za vzduch! !!

Rozmýšlali ste niekedy nad tým, že prečo zmrzlina v cukrárni sa predáva na gramy a hypermarketoch na mililitre? Nie ? Tak ste práve tí čo platíte za vzduch. Keď si spravíte malý pokus tak pochopíte prečo. Kúpte si litrovú zmrzlinu v hypermarkete a nechajte ju roztopiť a uvidíte, že povodný liter sa zmení na tretinu pôvodného objemu uverejneného na obale zmrzliny. A prečo je tomu tak? Už z reklám v televízií ste si mohli všimnúť ako krásne veľa vzduchu je medzi zmrzlinou, ktorú naberá. Platíte litrovú zmzlinu a pri tom ste si kúpili 300 ml zmrzliny a 700 ml vzduchu. A na vzduchu a ľudskej hlúposti sa najlepšie zarába. A to je len jeden zo spôsobov, keď nad ktorým sa zamyslíte tak pochopíte, že čo vlastne kupujete. Poznám ešte jeden tzv. podvodík a to s toaletným papierom. Ako je možné, že 18 m „toaleťak“ je priemerovo rovnaký ako 60 m? Stojíte pri regáli, pozeráte na dve toaleťáky a prvé čo vás zaujme je cena a pri tom ani nepozrem na metraž z toho dovodu, že na oko su dokonalo rovnaké. A finta je v tom, že ak si pozriete ten „18m“ toaleťák, tak ma vypuklé miesta, ktoré keď stočíte do seba a nezapadnú spolu ako zips, tak niekoľko krát znásobnia svoj objem a tým zase kupujete mucho mucho vzduchu a malo malo tovaru!

 

Oplatí sa kupovať zmrzku zo zmrzliny a toaleťák vždy ten väčší aj keď je drahsi! 😀

Máte aj vy podobné podvodíky?????

Made in (S)HIT

16.06.2013

Pracujem v obchode už nejaký ten rok. Celkom dosť ma dokáže naštvať, ked vidím na tovare čiarový kod začínajúc na 859…. made in czech republic. Pohliadnúc na kartón, v ktorom došiel tovar a na ňom napísané made in china – „made in shit“. Nedokážem pochopiť prečo nebude na tovare napísané rovno, že je to vyprodukované v číne. 99 % tovaru, [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3533x
Priemerná čítanosť článkov: 1767x

Autor blogu

Kategórie

Archív